Isten háza, otthon számunkra is. Nincs is szebb, mint amikor közösen tesszük rendbe. Pókhálótalanítás, ablakmosás, padok, székek letörlése, a kertben ősszel lehullott falevelek összegyűjtése. Ilyenkor sor kerülhet kisebb.nagyobb karbantartási munkálatok elvégzésére, ezzel egy-egy gyülekezetben bizony sok pénzt megspórolhatunk. Nagyon jó lehetőség a gyülekezetben való kapcsolat megerősítésében.  

Lépésről, lépésre: 

  • Ötletek összegyűjtése.  Remek lehetőségek, ha megkérdezzük az atyákat, lelkészeket. Különböző gyülekezeti alkalmakon ötletelgetések a gyülekezeti tagokkal.
  • Alkalom hirdetése, egymás meghívása. Misék , Istentiszteletek hirdetményes szakaszaiban, meghívhatjuk a testvéreket, a “szépítő, építő” alkalmakra. Érdemes akár plakátot készíteni és kifüggeszteni azt, így többen, is találkozhatnak a lehetőséggel. 
  • A feladat megoldása. A munka után a megpihenés teszi fel a koronát a napra. Imádkozzunk együtt és adjunk hálát egymásnak és Istennek is, amiért segíti munkánk és megüzeni nekünk a felebarát szeretetének fontosságát.