Energiaitalos palack, ropis, csipszes csomag (persze csak is üresen), csikkek, mind egész könnyen ellepnek minket, többféle ok miatt. Kifújta a kukából a szél, véletlen kiesett valaki kezéből. De együtt nem is olyan nehéz rendbe tenni környezetünket. A parktakarításon és az utcai szemétszedésen túl egész nagy feladatokat is bevállalhatunk, mint egy-két hulladéklerakó felszámolása, rendeltetésszerűen.

Lépésről, lépésre:

  • A cél belövése, terület kijelölése. Hol és mekkora méretű szemetet szeretnénk megszüntetni?
  • Egyeztetés a helyi vezetőkkel (polgármester, helyi szemét kezelési céggel) Felmerülő kérdések lehetnek, hogy az összegyűjtött szemetet milyen módon fogjátok majd rendezni. “-Hol gyűjtések össze?” – ahonnan esetleg a helyi cég felveheti a zsákokat, mielőtt a kóbor kutyusok neki látnának újra kicsomagolni azt.
  • Eszköz beszerzés. A feladat nagyságához mérten válasszunk megfelelő zsákot (zöldhulladék, kommunális hulladék), kesztyűk. Fontos, hogy szemetet szedni, csak is felelősségteljesen lehet. Sajnos sokszor találkozhatunk veszélyes hulladékkal, ami kezeléséhez védőfelszerelésre is szükség lehet.
  • Indul a buli! Csináljatok előtte és utána fotót! (Ezek bizony igen érdekesek tudnak lenni és demonstrálni tudják, hogy bizony a szemét összeszedésével, előbújik a gyönyörű környezet, amiben élünk.